Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Право проведення звірки даних платників податків щодо належних їм об’єктів і заборгованості зі сплати майнових податків

Дата: 28.06.2023 13:31
Кількість переглядів: 140

Фото без опису

Ізяславська державна податкова інспекція нагадує про право проведення звірки даних платників податків щодо належних їм об’єктів і заборгованості зі сплати майнових податків.

Громадяни - власники землі та нерухомості мають можливість провести звірку щодо належних їм об’єктів оподаткування та наявної заборгованості зі сплати майнових податків у будь який зручний час відповідно до графіка роботи ЦОП.

Для якісної звірки та спілкування з фахівцем ЦОП громадянам варто при собі мати документи, що посвідчують особу та правовстановлюючі документи на належне майно.

Враховуючи особливості воєнного часу сплату майнових податків перенесено лише для окремих груп. Оскільки на Хмельниччині не ведуться активні бойові дії, власникам землі та нерухомості варто своєчасно виконувати свої податкові зобов’язання.

Окрім відвідування Центру обслуговування платників, Державна податкова служба пропонує альтернативний варіант - звірку щодо розрахунків із бюджетом через Електронний кабінет (http://cabinet.tax.gov.ua). Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

 

 

Сплата податків – громадянський обов’язок чи вимушена повинність?

Обов’язок сплачувати податки та збори визначено ст. 67 Конституції України: «Кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом». Так чому одна частина людей цей обов’язок сумлінно виконує, а інша – лише очікує від держави виконання соціальних гарантій, страхових виплат, достойної пенсії, критикує місцеву владу за відсутність дитячих садочків, неналежний ремонт в школах, лікарнях. І мало хто з них замислився над тим, а скільки саме вони віддали своїх податків на розвиток своєї країни?

Нам усім варто зрозуміти, що, не сплачуючи податки, ми обманюємо не абстрактну «державу», а один одного. Адже, якщо за державні послуги сплачує менше половини тих, хто ними користується, то про яку якість таких послуг може йти мова.

На сьогодні, враховуючи форс-мажорні обставини запровадженням військового стану, своєчасна сплата податків та зборів є основним фінансовим інструментом наповнення бюджету – як державного так і місцевого. Особливо велике значення набуває дотримання податкової дисципліни щодо повної та своєчасної сплати як самостійно задекларованих сум податків та зборів до бюджетів усіх рівнів, так і наявної заборгованості громадянами, юридичними особами та фізичними особами – підприємцями, які мають бізнес на територіях, де не ведуться активні бойові дії з метою посилення української економіки, у тому числі збільшення обсягів забезпечення української армії та сил територіальної оборони України.

Наша рідна держава має (і буде) квітнути, незважаючи ні на що, а тому - до роботи! Україна була, є і буде!

 

Ізяславська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь