A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Відбувся традиційний велокрос «Стежками Василя Івановича Кравчука»

Дата: 09.06.2023 15:51
Кількість переглядів: 109

Фото без опису

З нагоди відзначення 94-ї річниці від дня народження заслуженого працівника культури України, письменника, композитора, члена Національної спілки письменників України,  почесного громадянина міста Ізяслав Василя Кравчука  (1929 – 2015), 08 червня відбувся традиційний велокрос «Стежками Василя Івановича Кравчука» за участю працівників закладів культури Ізяславської міської територіальної громади. Вже п’ять років поспіль це дійство стало хорошою традицією Ізяславщини. Та й велосипед  не випадково було обрано  як транспортний засіб, адже саме на ньому  Василь Іванович полюбляв, поки дозволяв стан здоров’я,  мандрувати околицями Ізяслава та до рідного села Кіндратки.

Учасники велопробігу відвідали місця, пов’язані із видатним земляком.

Відправним пунктом велокросу був комунальний заклад «Ізяславський центр культурних послуг» Ізяславської міської ради (попередня назва - Ізяславський будинок культури). Учасники велопробігу спершу вирушили до будинку за номером 21 по вул.Шевченка м.Ізяслав, у якому проживав письменник. На фасаді будівлі розміщено меморіальну дошку на честь Василя Івановича Кравчука.

Далі всі вирушили до місцевого кладовища, де на Алеї почесних поховань спочиває видатний земляк. Тут учасники заходу вшанували пам'ять письменника хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Наступною зупинкою мандрівників  стали села Припутні та Білеве Білівського старостинського округу, де відвідали місця останнього спочинку Новітніх героїв-захисників, вшанувавши їх хвилиною мовчання та покладанням квітів. Крім того, учасники велокросу завітали до бібліотеки- філії № 3 с.Білеве, в якій переглянули виступи юних поціновувачів творчості митця, котрі продекламували вірші Василя Кравчука.  

Фото без описуТакож, за традицією відвідали батьківську хатину Василя Івановича у с.Кіндратка.

Як зізнаються учасники, така подія дає можливість відчути себе частиною чогось величного і доброго, а також вона викликає почуття гордості за видатного земляка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь