A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Відбулась чергова сесія Ізяславської міської ради

Дата: 24.03.2023 12:01
Кількість переглядів: 303

Фото без опису

 

Минулого тижня відбулося пленарне засідання тридцять шостої сесії міської ради восьмого скликання, на якому було ухвалено низку важливих рішень.

На початку засідання голова Ізяславської міської територіальної виборчої комісії Лариса Мокринська проінформувала про зміни у депутатському складі Ізяславської міської ради,  які відбулись у зв’язку з достроковим припиненням депутатських повноважень чотирьох депутатів. Заміщення депутатів проведене у відповідності до статті 284 Виборчого кодексу України. Згідно постанов Ізяславської міської територіальної виборчої комісії депутатами Ізяславської міської ради Шепетівського району Хмельницької області зареєстровані: 

Божкевич Сергій Васильович (від Хмельницької територіальної організації політичної партії «Європейська Солідарність»);

Тележинський Василь Іванович (від Хмельницької обласної організації Політичної партії «Сила і Честь»);

Єрмійчук Олександр Іванович (від Хмельницької обласної партійної організації політичної партії Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»);

Бернацька Олена Євгенівна (від Хмельницької обласної організації політичної партії «За майбутнє»).

Загалом в ході сесії розглянуто сорок сім питань. Зокрема, проголосовано  за зміни до бюджету Ізяславської міської територіальної громади на 2023 рік.  Відповідно до  розпорядження  Кабінету Міністрів України від 10 березня 2023 року № 209-р місцевому бюджету виділено додаткову дотацію з державного бюджету на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією російської федерації в сумі 2 431 800 грн. У зв’язку з цим збільшено обсяг надходжень міжбюджетних трансфертів загального фонду місцевого бюджету. Вказані кошти направлені на нерозподілені трансферти з державного бюджету з подальшим розподілом на вирішення першочергових потреб міської територіальної громади.

Крім того вищезазначеним рішенням спрямовано залишки коштів бюджету міської територіальної громади, що утворились по загальному та спеціальному фондах на 01.01.2023 року в  загальній сумі   3076,941  тис.грн., на пріоритетні статті з питань медицини (фінансова підтримки надання первинної медичної допомоги КНП „Ізяславський центр ПМСД», фінансова підтримка КНП „Ізяславська  МБЛ”), освіти (придбання матеріалів для ремонту підлоги в спортивному залі ДЮСШ; заміна покрівлі, утеплення суміщеного перекриття будівлі Михлянського ліцею; придбання твердопаливного котла в Михлянський  заклад  дошкільної освіти „Малятко” та ін.), на фінансування заходів у сфері охорони культурної спадщини (виготовлення охоронних договорів та коригування/виготовлення облікової документації на обєкти культурної спадщини); у сфері житлово-комунального господарства (виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію гуртожитку під багатоквартирний житловий будинок по вулиці Миколи Микитюка, 108 в м. Ізяслав), а також  інші цілі, важливі для Ізяславської громади. 

Значну увагу депутати міської ради приділили питанню надання згоди на проектування та будівництво виробничого цеху гофрокартону та гофротари. Під час обговорення порушеного питання представник ТОВ «Зелений парк» зазначив, що технологія, яку заплановано запровадити для виробництва гофрокартону та гофротари, екологічно безпечна  і не спричинить негативних наслідків для громади. Функціонування виробничого цеху дозволить збільшити податкові надходження до місцевого бюджету, і найголовніше - передбачає утворення додаткових робочих місць (орієнтовно 200 посад). Після детального обговорення порушеного питання надано згоду на проєктування та будівництво виробничого цеху.

Також у ході пленарного засідання прийнято низку рішень, що стосувались земельних відносин, питань ефективного управління комунальним майном, виплати матеріальної допомоги мешканцям громади, та  інших питань, пов’язаних із життєдіяльністю громади.

У цілому сесія пройшла злагоджено та конструктивно.

З прийнятими рішеннями можна ознайомитися за посиланням https://izyaslav-miskrada.gov.ua/docs/1367525/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь