Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Новітній Герой-медик віддано служив своєму народові

Дата: 06.10.2022 23:18
Кількість переглядів: 1008

Фото без опису

На жаль, війна забирає чимало життів українців - тих, хто мав сенс у житті, хто знав заради чого живе… Щоб зберегти нашу країну, наші сім’ї, родини, майбутнє для наших дітей, гине цвіт нації. Відтак Україна платить дуже високу ціну за незалежність.

Сьогодні, 06 жовтня, Ізяславщина проводжала в останню путь свого 35-річного новітнього Героя-земляка, молодшого сержанта, бойового медика гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти гірсько-штурмового батальйону Мосьпака Юрія Віталійовича. Він загинув 01 жовтня під час штурмових дій на Херсонщині, виконуючи обов’язок перед Батьківщиною. Юрій свідомо обрав для себе не простий шлях медика-захисника. Така вже була у Героя вдача — не зміг насолоджуватись мирним життям, коли російські агресори паплюжили його рідну землю.

Наш захисник був справжньою, світлою людиною, завжди з усмішкою на обличчі та позитивним настроєм. З початку повномасштабного вторгнення російської армії на територію України, наш земляк, будучи медиком, виконував важливу місію - рятував людські життя, полегшував страждання наших воїнів на передовій!

На жаль, «цинічний метал» виявився сильнішим, ніж Юркова жага до життя та за молитви люблячої мами й коханої дружини. Та все ж наш боєць переміг, адже по собі залишив невмирущу пам’ять, добрі справи, а головне — своїх нащадків. Надзвичайно сумно, що ці яскраві промінчики сонця тепер ростимуть без таткової турботи…

Розділити горе родини, підтримати її добрим словом і схилити коліна на честь воїна-медика, на центральній площі міста Ізяслав зібралися сотні містян, знайомих, друзів, побратимів Юрія, створивши живий коридор і проводжаючи в останню путь свого земляка. Заупокійна служба за загиблим проведена місцевими священнослужителями.

Фото без описуІм’я героя-медика навіки вписали у “вічний полк” на Алеї загиблих героїв м.Ізяслав. Рідна земля Ізяславщини прийняла тіло воїна під урочистий салют та Гімн України. А вручений родині Героя Державний Прапор України стане цінною сімейною реліквією на згадку про мужність та звитягу молодшого сержанта Юрія Мосьпака.

Новітній Герой назавжди залишиться у пам'яті тих, хто його знав, мужнім сином українського народу, відважним воїном-медиком та справжнім захисником.

Вічна шана Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь