A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

МИ ПАМ'ЯТАЄМО І ДЯКУЄМО

Дата: 02.09.2022 21:45
Кількість переглядів: 229

Фото без опису

Війна… Просто слово… Але скільки асоціацій пробуджує у нас воно! Біль, героїзм, патріотизм, туга за близькими людьми, ненависть та любов... 

Сьогодні, 02 вересня, - День завершення Другої світової війни, яка  значно вплинула на долю людства. В ній брала участь 61 країна (80% населення Землі). Воєнні дії відбувалися на територіях 40 країн. До збройних сил було мобілізовано 110 млн. осіб в усьому світі. Загальні людські втрати досягли 50-55 млн. осіб, з них загинуло на фронтах 27 млн.

Внесок українського народу у перемогу неможливо переоцінити: понад 9 мільйонів осіб було забрано з України до радянських Збройних Сил. Близько 4 мільйонів з них полягли в запеклих боях, рятуючи світ від нацизму.

Час минає, значна частина свідків тієї війни вже перейшла в інший світ, але у свідомості українців навіки залишається пам’ять про насильницьке знищення мирного люду.

Сьогодні Україна знову у вогні, знову воює з підступним агресором.... Путінська росія, яка посягає на нашу незалежність і територіальну цілісність, намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і загрожує миру у всій Європі. Ця боротьба триває щоденно вже дев’ятий рік. Жах сьогодення, що пронизує душу і тіло українців, примушує відчути і зрозуміти, що переживали українці у часи Другої світової війни.

 Ми не маємо права програти, бо для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій агресивного сусіда-злочинця. Віримо, що після перемоги у російсько-українській війні наша держава процвітатиме у мирі і радості.

Ми завжди пам’ятатимемо про тяжкі роки Другої світової війни, коли у кожну українську сім’ю надійшла зловісна звістка про початок великої кровопролитної війни. Нам ніколи не забути цієї страшної трагедії.

Ми завжди пам’ятатимемо героїзм та стійкість наших захисників, запеклі бої і світлий день Перемоги.

Квіти - це та крихітка тепла, яку ми можемо покласти до холодного меморіального комплексу, а хвилина мовчання - тиха вдячність і сумні спогади про них…

Ми схиляємо голови перед полеглими у Другій світовій війні, віддаємо шану її ветеранам. Пам'ятаємо тих, хто боровся за Україну тоді, шануємо тих, хто бореться за неї сьогодні.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь