A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Заощаджуючи воду, ви заощаджуєте природні ресурси та власні гроші!

Дата: 20.08.2022 00:41
Кількість переглядів: 324

 

Ви, швидше за все, і уявити не зможете, як багато щодня витрачається нашої прісної води. На планеті кожна людина вживає приблизно 100 л. води, звичайно, якщо брати в середньому. Досить просто порахувати математично, на нашій Землі нас проживає приблизно сім млрд. чоловік, яким надається 700 млн. тонн, і це не рахуючи фабрик та заводів, які споживають набагато більше води.

А тому пропонуємо 10 простих правил економії води в побуті, що допоможуть заощадити ваші гроші, не кажучи вже тисячі літрів прісної води:

Обов’язково перевірте на справність усю сантехніку. За потреби полагодьте або замініть пошкодження. Пам’ятайте, якщо протікає унітаз – це майже 72 000 літрів на рік марно витраченої води. Підтікає кран – до 200 літрів на добу або близько 6 000 літрів на місяць.

Завжди щільно закривайте кран. З крана, який капає, витікає 24 літри води на добу.

Купуйте економічну сантехніку, наприклад, унітаз із двома режимами зливу. Це дозволяє зберегти близько 15 літрів води в день для сім'ї з трьох осіб.

Мийтеся в душі, а ванну приймайте раз-два на місяць. Приймаючи душ впродовж 5 хвилин, ви витрачаєте максимум 100 літрів води. А для того, щоб наповнити ванну, необхідно води у два рази більше. При цьому намагайтеся застосовувати економні насадки-розпилювачі для душу.

Спробуйте приймати душ на одну-дві хвилини швидше. Впродовж місяця ви зможете заощадити до 500 літрів води. Наприклад, поставити пісню на 2-3 хвилини і знати, що до її завершення ви маєте закінчити водні процедури.

Закривайте кран, коли чистите зуби. Для того, щоб прополоскати рот, наберіть склянку води. Так вдасться зекономити до 45 літрів води – саме стільки піде у каналізацію через відкритий кран за 3 хвилини.

Встановіть у ванній і на кухні змішувачі та розсіювачі-аератори: струмінь буде змивати мило не гірше, а води витрачатися менше.

Посудомийну і пральну машини потрібно завантажувати по максимуму. Крім того, для прання використовуйте режим без додаткового полоскання. Це допоможе заощадити не тільки воду, а й електроенергію.

Коли миєте посуд вручну, вимикайте кран. Включайте воду тільки після намилювання всього посуду, або мийте весь посуд з невеликим напором води.

Для миття овочів та фруктів користуйтеся мискою. Цей спосіб дозволяє ефективно очищати плоди від піску і бруду. Врахуйте, наповнення однієї великої каструлі або миски потребує всього лиш 3 літри води, тоді як при проточному митті фруктів щохвилини йде близько 15 літрів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь