A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Звернення міського голови з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни

Дата: 22.06.2022 08:45
Кількість переглядів: 317

Фото без опису

Шановні ветерани Другої світової війни, діти війни, мешканці територіальної громади!

22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшло у життя нашого народу. У цей скорботний день розпочалася німецько-радянська війна, у ході якої територія сучасної України стала ареною кривавих битв періоду Другої світової війни. Ця жорстока війна залишила після себе катастрофічні наслідки, розгромлені міста та села, покалічені долі, обірвала життя мільйонів людей, не оминула жодної української родини. Серед них були і наші земляки.

Однак участь українців у Другій світовій війні не обмежувалася періодом протистояння між СРСР і Німеччиною в 1941-1945 роках. Друга світова війна для України розпочалася 1 вересня 1939 року. А ще до початку Другої світової війни, 14-18 березня 1939 року, українці Карпатської України воювали за власну свободу з Угорщиною, яку підтримувала гітлерівська Німеччина.

Сьогодні Ізяславщина, як і вся Україна, знову втрачає своїх синів та доньок, які із честю захищають незалежність і суверенітет української держави, демонструючи прагнення до свободи, патріотизм і волелюбство. Цього разу агресор прийшов зі сходу. Одвічний ворог України – московити вбивають українців, нашу історію, культуру, ідентичність. Націю! Потерпаючи від кривавої російської агресії, ми, українці, усвідомлюємо, через які випробування пройшли наші діди та прадіди, вистоявши у страшному пеклі Другої світової війни. Тепер ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки.

Сьогодні, у День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, ми згадуємо усіх полеглих, загиблих, замучених у фашистській та російській  неволі, померлих у тилу від голоду, хвороб і поневірянь. У цей день ми сумуємо за всіма, хто ціною свого життя виконав обов'язок перед країною та виборював мир для українського народу. 

Гіркі спогади про лихоліття Другої світової не полишають нас ? вони передаються від батьків до дітей, з покоління у покоління. Ні ми, ні наші нащадки ніколи не забудемо про велич подвигу і жертовність наших співвітчизників, які здійснили неоціненний внесок у розгром нацистської імперії.

А також не забудемо про ті страшні події, які доводиться пережити нашому народові наразі: Маріуполь, Гостомель, Буча, Харків, Донець, Луганськ та інші населені пункти.

Щиро дякуємо мужнім оборонцям рідної землі різних часів за самовіддане служіння Вітчизні.

Ми, теперішнє покоління, повинні пам’ятати, що перемогу не можливо здобути без високого патріотизму, без віри людей у себе, у свою державу. Ми повинні вкотре усвідомити, що таке мир, порозуміння і примирення та зберегти пам’ять про трагічні сторінки нашої історії як пересторогу на майбутнє, аби наші нащадки жили у вільній та незалежній державі.

Вірю, ми продовжимо гідно долати всі випробування на шляху до щасливого майбутнього країни та розбудовувати могутню, демократичну, європейську державу.

Нехай єднає усіх нас любов до України і турбота про її майбутнє.

Слава українському народові! Слава Україні!

 

З повагою

міський голова                                                                      Сергій Шлегель


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь