A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Уряд змінив порядок виплат допомоги переселенцям

Дата: 27.04.2022 11:01
Кількість переглядів: 280

        З травня 2022 року на допомогу зможуть претендувати тільки ті переселенці, які перемістилися з території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації.

        19 квітня 2022 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 16.04.2022 р. № 457. У ній прописано оновлені умови підтримки окремих категорій населення, яке постраждало у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

     Згідно зі змінами, тільки за березень та квітень 2022 року допомога надається всім внутрішньо переміщеним особам згідно з постановою КМУ від 20.03.2022 р. №332 «Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам». 

        Тобто всі переселенці зможуть отримати допомогу у розмірі 2000 грн, на дітей – 3000 грн, а особи з інвалідністю – у розмірі 3000 грн.

        А от з травня коло тих, хто зможе отримати допомогу, буде звужено! Таку допомогу надаватимуть внутрішньо переміщеним особам:

  • які перемістилися з території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій;

  • або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні),

  • у яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

         При цьому перелік територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), затверджується Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій за погодженням з Міністерством оборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій. Поки що цього переліку не затверджено! 

        Також за новими правилами підтримка окремих категорій населення, яке постраждало у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, надається:

  • особам, які евакуюються з населених пунктів, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій (можливих бойових дій), у безпечні райони, – гуманітарна та інша допомога цивільному населенню в умовах воєнного стану в Україні або допомога за рахунок коштів міжнародних організацій;

  • особам, які проживають у деокупованих населених пунктах, не мають і не мали статусу внутрішньо переміщених осіб, – гуманітарна та інша допомога цивільному населенню в умовах воєнного стану.

         Для осіб, які проживають у населених пунктах, які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), нарахування і виплата всіх належних соціальних виплат (пенсій, соціальних допомог, пільг та субсидій тощо) продовжуються в повному обсязі.

 

Управління соціального захисту населення

Шепетівської районної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь