A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Попіл стукає в наші серця

Дата: 24.01.2022 08:29
Кількість переглядів: 283

До Дня пам’яті спаленого села

Фото без описуЧим далі в минуле відходять грізні обриси Другої світової війни, тим повніше осягаються наступними поколіннями людські трагедії, які ця війна спричинила. Загибель мільйонів солдатів на фронтах, втрати учасників партизанського руху, зруйновані людські долі… Надзвичайно болюче вражає знищення цивільного населення, що набуло катастрофічних масштабів на окупованих фашистами українських землях. Серед найбільш жахливих злочинів окупантів — сплановані акції фізичного знищення населення сіл, таким чином карателі намагались приховати сліди своїх злочинів, викреслити з історії життя цілої територіальної громади. Не стала виключенням і Ізяславщина, яка не один рік  перебувала в нацистській окупації. Зокрема, вражає своєю жорстокістю факт знищення села Білотин. Село, де вчора вирувало життя, протягом однієї «чорної» ночі перетворилося в попіл (спалено 62 двори, вбито 4 жителів села).

Село Білотин витерпіло свою Голгофу й зуміло воскреснути, відродитися з попелу, згарища й руїн, щоб творити власний подальший шлях. І тільки скорботна пам’ять та могили жертвам нацизму не дадуть забути про криваві злочини німецьких окупантів.

22 січня 2022 року мешканці села Білотин зібралися біля обеліска воїнам-односельчанам, щоб вшанувати їх пам'ять,  ще і ще раз нагадати правду про історію знищення поселення.

Ми, нащадки, повинні знати і пам’ятати своє минуле про те, якою ціною дісталася нам сьогоднішня незалежність України і, найголовніше, ми не маємо права допустити цього і тепер.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь