Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

22 травня - Міжнародний день біологічного різноманіття

Дата: 21.05.2021 15:31
Кількість переглядів: 698

Фото без опису

У Національному природному парку «Мале Полісся» до Міжнародного дня біологічного різноманіття, що цьогоріч святкується під гаслом «Ми – частина рішення», вирішено акцентувати увагу на комахах.

Співробітниками Парку було виготовлено та облаштовано штучні гніздівлі для перетинчастокрилих комах (вулики Фабра). Дані гніздівлі являють собою зв’язані пучки порожнистих стебел рослин. У вуликах Фабра зазвичай оселяються важливі й корисні комахи-ентомофаги, які відіграють важливу роль у боротьбі із паразитами лісу, адже вони ефективно допомагають боротися зі шкідниками рослин. Ці комахи не тільки поїдають велику кількість різноманітних паразитів, але й під час полювання запилюють квіткові рослини.

Окрім облаштування вуликів Фабра працівниками Нацпарку було проведено огородження мурашників рудих лісових мурах, щоб уберегти їх від руйнування. Ці комахи – хижаки, причому всеїдні. Важко переоцінити їх значення у боротьбі з ворогами лісу. На дерева, які ростуть біля мурашників жодний шкідник не забереться. Вони їдять яйця шкідників, личинок, гусінь, дорослих комах. Одна сім’я мурашок (до трьохсот тисяч особин) у радіусі 200-300 метрів від мурашника знищує усіх шкідників. Якщо на гектар лісу є бодай три-чотири мурашинні сім’ї то шкідникам тут робити нічого. Не дарма їх називають санітарами лісу. Шановні громадяни, при візиті до лісу, не забувайте про мурашники, бережіть їх та не пошкоджуйте. Пам’ятайте що лісові мурахи – запорука здорового лісу.

За матеріалами НПП "Мале Полісся"

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь