A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Чарівні та талановиті ізяславчанки стали учасниками нового мистецького проєкту “Віртуального хору в Україні”

Дата: 23.04.2021 21:18
Кількість переглядів: 1182

Фото без опису

 

Першими квітами і теплими променями сонця буяє весна! Це пора особливих мелодій. Творці мистецького проєкту «Віртуальний хор в Україні» вирішили створити нову мистецьку композицію. Цього разу вони представили колаборацію “Віртуального хору в Україні” та подружжя Ольги Токар і Андрія Попруги (Театр Пісні DZHERELA) - неймовірно красиву українську народну пісню “Туман яром” в аранжуванні Ольги Токар.

Починалося все як завжди, зі складного вибору пісні. Було вкрай важливо вислухати думку учасників проєкту. У кожного співака є улюблена пісня, яку хотілося б почути у виконанні великого хору. Але, можемо впевнено сказати, що наймиліше для українців звучать саме народні мотиви, адже це наша історія, це душа українського народу.

Обравши пісню було розпочато роботу над проєктом. Покроковий процес від створення караоке-версій для хористів, які записують відео в себе вдома, у різних куточках світу, до монтування фінального варіанту тривав довгих два місяці.

Такий проміжок часу можна оцінити по-різному і хтось скаже, що це багато! Але під час кропіткої праці над проєктом його здавалося критично мало. Непередбачувані ситуації, а саме, раптове захворювання одного з організаторів, сильно сповільнили роботу. Та учасники та організатори проєкту  не здавалися і продовжували напружено працювати задля бажаного результату.

За цей час зібрали понад сотню відео від хористів, об’єднали відео в красиву картинку, а звук — у захоплююче звучання пісні “Туман яром”. За приємним збігом обставин до проєкту приєдналися в ролі солістів чудові артисти, чарівна українка, композиторка, аранжувальниця Ольга Токар та Андрій Попруга (Театр Пісні DZHERELA).

У стоголосому хорі «Туман яром…»  звучать велично, наповнено й голоси наших земляків – Оксани ЖИТИНСЬКОЇ, Марії ЮЗИК та Валентини СЕМЕНОВИЧ.

Також додала пісні особливого звучання партія саксофона у виконанні Євгена Попеля. Технічну роботу над проєктом та певні організаційні процеси традиційно взяли на себе Дмитро Печенюк та Антон Іванченко.

Учасники та організатори проєкту  постійно рухаються вперед, намагаються якомога більше популяризувати українську пісню, хорове мистецтво і довести, що хор — це сила, яка викликає неймовірні почуття.

На запрошення викладача Бердичівського фахового педагогічного коледжу  проєкт представлений на VI Всеукраїнській студентсько-учнівській науково-практичній конференції з міжнародною участю "Хорове мистецтво України: історія та персоналії", де паралельно транслювалася прем'єра.

Організатори зазначають: «Ми з великою відповідальністю і гордістю взяли на себе роль першопрохідців у новому жанрі мистецтва в Україні - віртуального! Із задоволенням будемо творити, розвиватися і дивувати поціновувачів хорової музики. Запрошуємо всіх охочих приєднатися до нас!».

Відео виступу віртуального хору можна переглянути за цим посиланням 

 

23.04.2021 р.

За матеріалами сайту проєкту «Віртуальний хор в Україні»

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь