Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Продовжується навчання з базової підготовки громадян до національного спротиву

Дата: 18.03.2024 12:17
Кількість переглядів: 156

 

Минулого тижня на території Ізяславщини відбулись чергові одноденні навчання з базової підготовки громадян до Національного спротиву.

Досвідчені інструктори, котрі мають досвід у бойових діях та працюють з різними групами військовослужбовців, провели надзвичайно важливі та цікаві навчання для представників Ізяславської міської, Сахновецької та Плужненської сільських територіальних громад за відповідними напрямками та поділилися з присутніми корисною інформацією з особистої практики.

Цього разу присутні учасники дізналися про будову та функції рацій, вчилися правил спілкування в ефірі.

Окрім того, ознайомились з основами мінної безпеки, а саме навчилися розпізнавати вибухонебезпечні предмети та правильно діяти у разі їх виявлення.  Важливо пам’ятати, що у таких випадках в жодному разі не слід намагатися чіпати їх, адже це повинні робити лише досвідчені фахівці-сапери, які мають відповідний досвід.

Також учасники тренінгу дізнались як правильно читати топографічні карти, попрактикувались прокладати відповідні маршрути по них. Зокрема довідались про інші способи орієнтування на місцевості без карти та компаса.

Загалом такі навчання під час воєнного стану є життєво важливими. Ці знання завжди можуть бути в нагоді, коли щось трапиться, і людина вже не розгубиться. Для цього потрібно постійно вдосконалюватися, практикуватися. Окрім того, ми усі пам’ятаємо, як в перші дні повномасштабного вторгнення національний спротив суттєво допоміг українській армії у протидії реалізації задуму ворога взяти нашу столицю за три дні. Тому кожен з нас має бути готовий дати відсіч та володіти елементарними навичками, необхідними для захисту нашої домівки від ворога. Чим більше людей пройде підготовку щодо дій в умовах воєнної агресії, тим більш стійкими та обізнаними вони ставатимуть, і менше серед нас буде втрат. Бо підготовлений – значить захищений!

Більш детальніше як це було - гортайте фотоколаж


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь