A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Волонтери Ізяславщини налагодили виробництво «лютих пташок»

Дата: 07.03.2024 16:49
Кількість переглядів: 343

Фото без опису

Поки компанії з виробництва FPV-дронів набирають обертів, українці особисто рухають Україну до перемоги, навіть у тилу, та збирають дрони вдома. Адже дрон – це  не лише «око з висоти», а й на 50% зброя  проти ворогів та безпека наших військових на передовій.

Ізяславщина не є винятком. Спеціалісти-волонтери нашої громади виготовляють такі дрони власноруч, лише потрібні деталі. Саме ізяславчанин-волонтер Валерій Антонюк став ініціатором і  фінансово забезпечив втілення старту цієї ідеї. Як стверджує активіст - це значно дешевше, аніж купувати вже готовий дрон, котрий часом підводить наших оборонців у польових умовах. Причиною цьому є якість комплектуючих та їх збірка. Незважаючи на те, що таке виробництво функціонує нещодавно, наразі вже не один десяток «пташок» виготовлено та  передано нашим захисникам-землякам, які задоволені такими якісними «бойовими помічниками».

До благодійної місії долучаються фінансовою підтримкою небайдужі місцеві жителі. Ще частину коштів вдалось зібрати завдяки підтримці бізнесу. Свою лепту у благородну справу внесли й працівники Ізяславської міської ради.   

Як стверджує волонтер Валерій Антонюк, коли приїжджаєш до оборонців на передову, передаєш їм речі, які рятують життя чи допомагають боротися з ворогом, то воїни дивляться і розуміють, що не забуті, що їх підтримують свої ж земляки. У наших оборонців  є величезний запит на справедливість, бо як це так, коли одні розважаються й святкують, а наші захисники сидять у багнюці, поранені чи з відмороженням, а хтось взагалі не повернувся живим. Мотивація у військових просідає, а тому ця підтримка вкрай необхідна.

Зокрема Валерій Антонюк зауважив, що їхня, волонтерська, робота – це лише крапля в морі, бо якщо на полі бою  за день «з’їдається» до 10 дронів, то вся їхня робота звелася лише до кілька днів війни, а вона триває набагато довше. Так, спеціалісти-волонтери нашої громади можуть збирати якісні дрони у великій кількості за короткий термін, та головне, щоб були запчастини.  А на це потрібні кошти. До речі, запит на дрони величезний, оскільки один оператор за день використовує від 6 до 10 «птахів». Тому кінцевої суми збору не існує.

У цей нелегкий для нашої країни час кожен українець має працювати на перемогу. Мріяти – замало, необхідно діяти, щоб допомогти військовим прогнати підступного ворога з нашої землі. Найменше, що можна зробити – це задонатити, щоб не мовчати, коли онуки запитають: «А що ти робив під час війни?».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь