A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Відбулось перше засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб з організаційних питань

Дата: 01.03.2024 16:03
Кількість переглядів: 292

Фото без опису

Вимушені переселенці із різних регіонів України, тікаючи від війни, знайшли прихисток в Ізяславській міській територіальній громаді. Завдяки тісній співпраці міської влади з місцевими жителями, організаціями, установами, підприємствами громади, волонтерами, благодійними фондами, є можливість допомогти біженцям, подолати головні виклики війни – забезпечити речами першої необхідності тощо.

Окрім того, рішенням виконкому міської ради від 15 січня 2024 року № 8 було створено Раду з питань внутрішньо переміщених осіб та затверджено її Положення. 

Сама ж Рада є консультативно-дорадчим органом, створеним для сприяння реалізації державної політики у сфері захисту прав внутрішньо переміщених осіб. Вона шукатиме системні розв’язання проблем переселенців, підказуватиме місцевій владі як допомогти біженцям інтегруватися у громаду, а також братиме участь у розробці спільних рішень.

Нещодавно відбулось перше засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб. У ході засідання керівництво міської ради зазначило, що перше засідання завжди дуже важливе, адже це старт, який задає настрій всій подальшій роботі. Зокрема висловило сподівання, що Рада буде продуктивною, ефективною, а головне — корисною як для самих переселенців, так і для громади.

У ході засідання  було обрано керівний склад. Головою Ради з питань внутрішньо переміщених осіб обрана Ботман Олена Миколаївна, яка є внутрішньо переміщеною особою. Заступником голови Ради обрано начальника відділу соціального захисту населення Ізяславської міської ради Білоус Оксану Миколаївну, а секретарем - Хідченко Ольгу Миколаївну, котра також є внутрішньо переміщеною особою.

Окрім організаційних питань, на засіданні обговорили подальший вектор співпраці та окреслили коло питань, що хвилюють внутрішньо переміщених осіб і потребують вирішення в процесі роботи Ради.

На завершення домовились про проведення в найближчий час чергового засідання. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь