A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Крути – символ боротьби за незалежність України у ХХ і ХХІ століттях

Дата: 29.01.2023 13:39
Кількість переглядів: 190

Фото без опису

 

29 січня 1918 року поблизу залізничної станції Крути, що розташована за 130 кілометрів на північний схід від Києва, у нерівному бою із супротивником кількасот молодих захисників Української Народної Республіки власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху. Вони — студенти, курсанти, школярі — цвіт тодішньої української патріотичної молоді різного походження. Хтось мав бойовий вишкіл, а хтось уперше взяв до рук зброю. Проте усі вони виявилися у своєму патріотизмі вище за класові інтереси і, коли постала потреба, без вагань захищали українську державність, мріяли й боролися за сильну Україну, поклавши на її вівтар найцінніше – власне життя.

Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку — боронити її. Це — символ нескореного духу нашої нації.

Сьогодні, на превеликий жаль, трагічні події минулого повторюються. І тоді – понад 100 років тому, й тепер – ворог той самий, ті ж самі методи війни. За весь цей час задуми окупанта - загарбати територію України - так і не змінилися.

Наразі чимало українських співвітчизників-патріотів, які ще вчора були мирними людьми (вчителі, студенти, бізнесмени, робітники і службовці, спортсмени і митці) – гідних послідовників Героїв Крут, нині зі зброєю в руках у нерівному бою із супротивником крок за кроком героїчно боронять кожен клаптик рідної землі. Адже розуміємо, що поразка у війні з росією означала б для українців репресії, Голодомор, депортації та знищення нашої ідентичності. А тому, ми, сучасники, зобов’язані завершити справу крутянців. Перемога неодмінно буде за нами, адже у нас є професійна, патріотична та вмотивована армія захисників, яку підтримує український народ і весь цивілізований світ. Як свідчить історія – правда і світло завжди перемагають.

Схилімо ж голови в глибокій скорботі та пошані перед світлою пам’яттю наших героїв різних епох, які мріяли і боролися за сильну Українську державу. Цінуємо подвиг кожного. Вони завжди залишаться Героями та взірцем для прийдешніх поколінь.

Нехай їхній приклад надихає нас на невтомну працю задля вільного та гідного життя нашого народу у своїй суверенній державі!

ПОБОРЕМО! ПЕРЕМОЖЕМО!

Слава Україні та її Героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь